Venitul național minim pe economie în Europa

 

Author: Eastern Europeans Recruitment Agency Nov. 2015

 

În Europa, cele mai multe țări operează cu statutul de salariu minim pe economie prin care se asigură că o persoană peste vârsta de douăzeci și trei de ani care are o slujbă cu normă întreagă primește un salariu propriu. Salariul minim este important deoarece astfel se previne exploatarea acestor persoane de către afaceri sau oameni de afaceri fără scrupule. În plus, fiecare știe care este suma minimă pe care o va primi a doua zi în momentul în care aplică pentru o slujbă. Existența acestor reguli care dictează suma minimă pe care cineva o poate câștiga este crucială întrucât face diferența între economiile stabile și cele care trec prin greutăți.

 

În Europa, cele mai multe țări au stabilit un plan al ratei salariului minim cu excepția câtorva țări precum Danemarca, Italia și Suedia. Comparația între rata salariului minim în țări diferite arată faptul că există diferențe ale ratei salariului minim. Dar există și diferențe între puterea diferitelor economii. De asemenea, și costul vieții este luat în considerare deoarece banii câștigați tind să influențeze și modul în care vor fi cheltuiți. Alți factori care sunt utilizați pentru a calcula rata salariului includ: vârsta muncitorului, indutria în care lucrează, regiunile și plata în funcție de sectoare.

 

Regatul Unit

Salariul național minim pe economie a fost mărit începând cu 1 octombrie 2015. Pentru asta au fost luate în considerare diverse niveluri și structuri. Factorii incluși în schimbarea structurii salariului sunt: plata în alte regiuni, sectoare și ocupații. Deși salariul a fost crescut, încă rămân discrepanțe legate de vârstă.

 

Sttructura este după cum urmează:

 

Peste 21 de ani – Rata pentru adulți a fost marită cu 20 pence la 6.70£ pe oră.

18-20 ani rata a fost marită cu 17 pence la 5.30£ pe oră.

16-17 ani s-a mărit cu 30 pence la 3.87£ pe oră.

Rata pentru ucenici a fost mărită cu 57 pence la 3.30£ pe oră.

 

Regatul Unit are unul dintre cele mai mici rate pentru salariul minim pe economie dintre țările europene comparabile și totuși este pe locul doi ca și costuri de viață dupa Elveția în principal datorită costurilor ridicate pentru locuințe. Un salariu național de viață de 7.20£ (update: £7.83ph, 2018) va intra în vigoare începând din aprilie 2016 pentru a ajuta la compensarea unora din efectele costurilor ridicate de viață, în special în Londra și în sud-est. În ciuda costurilor de viață mai ridicate, Regatul Unit rămâne în topul primelor două țări în care muncitorii din UE migrează.

 

Franța

Rata salariului minim a fost relativ stabilă pentru câțiva ani și schimbată în 2015. Rata salariului minim este diferită de cea din Regatul Unit, pentru început. Muncitorii sub 17 ani și cu experiență minimă în câmpul muncii sunt plătiți cu un salariu minim pe oră echivalent cu 80% din salariul minim complet, adică 7.69€. Muncitorii între 17-18 ani care au experiență de minim 6 luni sunt plătiți cu cel puțin 90% din salariul minim care este echivalent cu 8.65€. Cei în vârstă de 18 ani și mai mult și care au slujba de peste șase luni sunt plătiți cu un salariu minim pe oră de 9.61€.

 

Germania

Germania are cea mai mare economie din Europa. Pe 1 ianuarie 2015 a fost votată legea ratei salariului minim și s-a prevăzut că rata pe oră ar trebui să fie de 8.50€. În consecință, asta înseamnă că pentru 40 de ore pe săptămână angajații trebuie sa câștige cel puțin 1,473€ pe lună fără taxe. Salariul minim trebuia să se aplice chiar și internilor care au terminat pregătire vocațională.

 

Elveția

Momentan, Elveția nu are o rată a salariului minim în comparație cu alte țări din UE (Elveția nu face parte din UE, dar face parte din SEE). Populația din Elveția a votat în numere covârșitoare pentru ca rata salariului minim să nu fie ridicată la 22 franci elvețieni. Votarea salariului minim ar fi însemnat că oamenii nu și-ar mai fi putut permite muncitori, personal domestic și altă forță de muncă de acest fel pentru că ar fi devenit prea scump de plătit. Totuși, este surprinzător că deși nu există un statut al salariului minim, muncitorii ”de nivel inferior” din Elveția sunt cel mai bine plătiți din Europa.

 

Irlanda

Și în Irlanda există o rată a salariului minim care guvernează felul în care angajații sunt plătiți pe oră pentru a diminua exploatarea. Deși suma exactă reprezintă o înțelegere între angajat și angajator, rata salariului minim oferă un ghid după cum urmează: un muncitor adult cu experiență câștigă 8.65€; aceasta este rata maximă. Un tânăr sub 18 ani primește 6.06€ care este egal cu 70% din salariul întreg pe oră. O persoană în vârstă de 18 ani care este în primul an de angajare primește 6.92€ care este 80% din salariul minim pe oră. Salariul național minim va crește la 9.15€ începând din ianuarie 2016.

 

 

În concluzie, ratele salariilor minime pe economie variază de la o țară europeană la alta. Totuși, diverși factori sunt luați în considerare în calcularea și acordarea acestora. Pentru început, se iau în calcul vârsta, sectorul ocupațional și experiența. Din acest motiv minorii câștigă un venit mai mic în comparație cu adulții.